Gravidfotografering

Körde en gravidfotografering i min lilla hemma Studio. Tänk vad roligt det hade vart med en stor ljus studio. Men man kan inte få allt här i världen 🙂 finns ju saker som gör de lite extra roligt i en liten studio också. Man får liksom tänka till för att försöka få till dom där magiska fotona med begränsade resurser och lite plats… vilket är super bra för kreativiteten. Hur ser era studios/hemma studios ut?

Focal Reikan (micro kalibrering av autofokus)

Var igår ut och tänkte fota lite fåglar och fick syn på en hackspett.. Glad i hågen plockade jag fram mitt Tamron 150-600 G2 och började fota på 600mm. Men då jag gått i tankarna att skaffa ett lite skarpare och framförallt mycket ljusstarkare objektiv (Nikkor 200-400 F4) så tänkte jag att jag tar några foton i 400mm också för att få en bättre uppfattning om utsnittet på fotona. Då gör jag upptäckten att objektivet är extremt oskarpt på 600mm och börjar fundera på om det felfokuserar. Jag har med min kamera Nikon D850 inbyggd automatisk microjustering av autofokus som jag använt mig av för att kalibrera alla mina objektiv. När jag kommer hem så gör jag lite fokus tester och inser snabbt att de felar ganska mycket. (Inte konstigt jag varit besviken på det här objektivet och tyckt att de varit oskarpt) Så sätter igång och kalibrerar om det, men med den inbyggda kalibrerings verktyget så får jag olika värden varje gång jag försöker så jag bestämmer mig för att prova ett dator program istället Focal Reikan Pro. Det har fått både ris och ros på nätet så de är med lite nervositet man betalar 850kr för programmet men kan säga att de var värt varje krona! Nu har jag tyckt att fler objektiv vart lite mjuk i skärpan så började kalibrera allihop och efter att under dagen prov fotat lite allt möjligt kan jag konstatera att de inte bara var 150-600an som var felaktigt kalibrerad. 🙂

Fotat med 600mm brännvidd

_DSC4701-2

 

Fotad med 400mm båda är cropad för att visa detaljerna

_DSC4700-2

Här ett foto med Sigma 85 1.4 Art ny kalibrerad

_DSC4865-2

Bild som skapar känslor

Ibland får man en ingivelse att försöka skapa något som skapar känslor i betraktaren.

Idag föll de på ett utsatt barn. Mycket av bilden är skapat i Photoshop för att förstärka känslan i bilden,

Modellade gjorde min dotter. ljuset är en enkeluppsättning bestående av en elinchrom 500ttl med en 100cm octabox på. använde en 5-1 reflektorskärm med svara sidan för att dölja människan som håller händerna över munnen (min fru)  Här är en före och efter bild.