Gravid

Gravid

Alltid 20% rabatt på nyföddsfotografering om ni gjort en gravidfotografering hos mig.

En tid att minnas

9 månader kan kännas som en evighet, förväntningarna, kärleken till människan som snart ska se världens ljus. Alla dessa känslor som blandas i luften, stoltheten att snart bli förälder. Allt de vill jag fånga i mina bilder, så att ni i framtiden kan se på bilderna och väcka alla dessa minnen och känslor till liv igen.

När?

Gravidfotografering rekommenderar jag att ni gör i vecka 30-36, då magen är stor men inte hunnit sjunka och man samlat på sig så mycket vätska. Men de kan vara lite individuellt så vill ni fota tidigare så fotar vi tidigare, senare än vecka 37 så är risken stor att miraklet vill titta ut innan vi hunnit föreviga graviditeten så de avråder jag från.

Hur går det till?

Tillsammans kommer vi fram till om ni känner för att fotas i studiomiljö eller om ni vill fotas ute i naturen. Ni kanske har någon helt annan plats som ligger er varmt om hjärtat?.

Ibland har man tydliga bilder i huvudet av hur man vill att fotona ska bli, eller så har du sett någon bild som du verkligen hade velat ha på dig själv. Då är det jättebra om man talar om det för mig eller skickar ett foto på bilden, så försöker vi fixa till just dom bilderna.

Har man inga idéer så bollar vi lite olika idéer och försöker komma fram till vad de är för bilder just ni vill ha. Oftast kommer man på nya idéer under skapandes gång men de kan vara bra om man har något grundidé i förväg.

Det är bra om man funderar lite på om man vill ha foton i färg eller i gråskala.  Det går att justera i efterhand om man skulle ändra sig men bäst resultat får man om jag på förväg får veta vad ni tycker om, då ljus och miljö passar olika bra för färg och gråskala.

Jag tycker det är roligt om hela familjen är med på fotograferingen. Men att ha syskon med kan ibland leda till att det tar lite längre tid och att man inte hinner med lika mycket. Viktigt är då att man som förälder behåller lugnet. Det ska vara roligt att fotas och barn har ibland starka viljor som inte riktigt överensstämmer med föräldrarnas. Då är det oftast bättre att låta dom leka med något under tiden som vi tar några bilder på bara mamman eller mamma och pappa och sen gör ett nytt försök. Se även till så dom ätit och sovit innan, om dom inte är så gamla. Då finns det lite mer energi till fotograferingen.

Man bör även tänka igenom kläderna så att ni blir enhetliga. Har ni svårt att passa ihop kläder så tveka inte att fråga om råd. Jag har börjat införskaffa gravidklänningar så är ni intresserad av att låna en sådan under fotograferingen, är det bra om ni kan komma förbi och testa så dom passar innan.


Här hittar ni mina klänningar: Klänningar


Viktigt att tänka på. Många väljer att ha lite kläder eller inga kläder alls på sig vid gravidfotograferingar, då är det viktigt att all hud som kommer synas på bilderna inte har tryckmärken. Så 3-4 timmar innan fotograferingen bör man ta av sig alla kläder som ger tryckmärken.

Inte använda hudlotion eller någon kräm på magen den dagen vi ska fota, det ger blänk som inte ser bra ut på fotona. Puder däremot minskar mängden blänk och går utmärkt att använda på både mage och ansikte. Se gärna till så dina naglar är ny manikyrerade då händerna ofta syns i bild. Ibland kan skor med höga klackar hjälpa dig att få en bättre hållning även om skorna inte behöver vara med i bild. Men de gör man lite som man vill med, ska vi fota utomhus kan de vara bra att ha skor som fungerar bra att gå i skog och mark.

När fotograferingen är färdig så tar jag fram ett urval av foton som jag tycker vart bra och redigerar dom men var lugna ni kommer att få ett stort urval.

När Fakturan är betald skickas en länk där ni kan komma åt lågupplösta versioner av fotona. Där väljer ni ut dom foton ni vill ha högupplösta (Krävs för att kunna göra egen utskrift. rekommenderas dock inte då dom digitala fotona är framtagna för att se bra ut på skärm och inte på papper.) Där väljer ni också om ni vill köpa till förstoringar av mig.

Mer info om det hittar ni i prislistan.

Det är populärt att göra foton under graviditeten som sedan sätts ihop med foton där barnet kommit ut.
Simone-2