Barn/Familj

Nu börjar en livslång kärlek…

Månaderna har gått och nu är skatten i eran famn.. Nu börjar den livslånga kärleken till ert barn, den kommer innehålla skratt, glädje, oro, frustration och allt där emellan men kärleken kommer bestå. Se till att föreviga denna kärlek och ert barns utveckling.

När?

Nyföddfotografering

Det är bra om ni bokar i god tid om ni vill ha foton medans barnet är 5-14 dagar så att inte alla tider är bokade. Det går att fota nyfödda tills dom är ca 3 veckor gamla. Efter det går de givetvis att fortfarande ta fina bilder men då blir dom mer vaken och det blir lite annan typ av bilder.

Nyföddfotografering kör vi antingen hemma hos er eller i min ”studio” Naturligt ljus genom fönstret eller med stor softbox för att få så mjukt fint ljus som möjligt.

Jag har fällar, filtar, korgar, hårband m.m men ta gärna med lite egna saker för att få fotona att bli lite mer personliga.

Nyfödd 5-14 dagar.

Klicka på bilden för att se mer…

Babyfotografering

4mån

När din bebis börjar bli runt 4 månader så har nacken blivit tillräckligt stark för att ligga på magen, bebisen är mer med och kan göra stora leenden. Posera i små korgar.

6-8mån

När ditt barn blivit 6-8månader kan de oftast sitta själva, ligga på rygg och leka med sina fötter, poserar gärna med stora leenden när mamma och pappa busar.

Lite äldre barn då är det bra om man ätit och sovit innan fotograferingen så att man har så mycket energi som möjligt. Ta gärna med saker som barnen är trygga med tex. snuttefilt, kanske någon leksak som hen tycker mycket om.

1år

Nu har det första året gått och barnet kryper, står och kanske går. Nu kan vi fira med tårta (Smash the cake) och ballonger, leka med såpbubblor eller bara ta några klassiska porträtt.

Smash the cake är populärt att göra vid födelsedagar, är du intresserad av att göra en sådan kontakta mig så kommer vi överens om ett pris inkl tårta.

_DSC3078-Redigera-Redigera

Barnfotgrafering

1år-15år

När barnet är några år kan de vara roligt att ta foton i ett visst tema tex Ballongförare, Astrid Lindgren tema, eller något helt annat. Jag har ballonger, stor korg, Lite olika kläder mängden rekvisita växer ständigt. eller så vill ni ha traditionella porträtt det väljer ni själva. Kanske bara dokumentera en timmes lek i skogen

Barnfotografering

Klicka på bilden för att se mer…

Familjefoton

När hela familjen ska fotas så är det extra viktigt att alla är utvilade och att ingen är hungrig. Barn vill inte alltid som dom vuxna då är det viktigt att man behåller lugnet kanske får man ta en liten paus och leka lite innan man tar upp fotograferandet igen. Då kan man passa på att ta lite individuella foton som man kan sätta ihop till ett familjecollage.

Generellt vid fotografering

Det är bra om man funderar lite på om man vill ha foton i färg eller i gråskala.  Det går att justera i efterhand om man skulle ändra sig men bäst resultat får man om jag på förväg får veta vad ni tycker om, då ljus och miljö passar olika bra för färg och gråskala.

Ibland har man tydliga bilder i huvudet av hur man vill att fotona ska bli, eller så har du sett någon bild som du verkligen hade velat ha på väggen där hemma. Då är det jättebra om man talar om det för mig eller skickar ett foto på bilden, så försöker vi fixa till just dom bilderna.

Har man inga idéer så bollar vi lite olika idéer och försöker komma fram till vad de är för bilder just ni vill ha. Oftast kommer man på nya idéer under skapandes gång men de kan vara bra om man har något grundidé i förväg.
Man bör även tänka igenom kläderna så att ni blir enhetliga om ni vill ha foton där flera familjemedlemmar är med. Har ni svårt att passa ihop kläder så tveka inte att fråga om råd.

När fotograferingen är färdig så tar jag fram ett urval av fotona som jag tycker vart bra och redigerar dom. När Fakturan är betald skickas en länk där ni kan komma åt lågupplösta versioner av fotona. Där väljer ni ut dom foton ni vill ha högupplösta (Krävs för att kunna göra egen utskrift. rekommenderas dock inte då dom digitala fotona är framtagna för att se bra ut på skärm.) & Eller dom foton ni vill ha förstoringar på.

Mer info om det hittar ni i prislistan.