Porträtt

Ett liv i utveckling..

Livet rullar hela tiden på, se till att du stanna upp ibland och förevigar tiden som går. Kanske boosta ditt ego med lite vackra foton på dig själv, att hänga upp på väggen. Du kanske behöver en snygg profilbild till sociala medier, är du förälder vet du nog hur roligt de är med foton på sina barn. När gav du ett foto till dina föräldrar senast? Porträtt kan användas i så många olika sammanhang att bara fantasin kan sätta stopp.

Hur går det till?

Tillsammans kommer vi fram till om ni känner för att fotas i ”studio” miljö eller om ni vill fotas ute i naturen. Ni kanske har någon helt annan plats som ligger er varmt om hjärtat.

Ibland har man tydliga bilder i huvudet av hur man vill att fotona ska bli, eller så har du sett någon bild som du verkligen hade velat ha på dig själv. Då är det jättebra om man talar om det för mig eller skickar ett foto på bilden, så försöker vi fixa till just dom bilderna.

Har man inga idéer så bollar vi lite olika idéer och försöker komma fram till vad de är för bilder just ni vill ha. Oftast kommer man på nya idéer under skapandes gång men de kan vara bra om man har något grundidé i förväg.

Det är bra om man funderar lite på om man vill ha foton i färg eller i gråskala.  Det går att justera i efterhand om man skulle ändra sig men bäst resultat får man om jag på förväg får veta vad ni tycker om, då ljus och miljö passar olika bra för färg och gråskala.

I bland gör kläderna sig själv men ibland behöver man fundera lite extra.

Porträtt är så brett så de kan vara ett klassiskt porträtt på ansiktet, en bild som berättar något i en specifik miljö. Det kan vara helkropp iförd kläder eller utan kläder. Vid fotografering där hud kommer visas är det viktigt att man inte har kläder som trycker 3-4 timmar innan fotograferingen kläder man kan glömma är till exempel strumporna som gör tryckmärken på benen om man ska fotas barfota, hårsnoddar runt handleden. Kläder då ska man försöka välja kläder som passar in i miljön man tänkt fota i eller som framhäver personligheten. är man flera personer så ska man försöka ha färger som matchar med varandra och med miljön.

Naglarna syns ofta, håret är en stor del av dig, smink där ska man vara försiktig med olika krämer då dom ofta ger blänk i huden som i många fall inte är så vackert, puder har motsatt effekt och gör att de blir mindre reflektioner vilket ofta är att föredra. Allt sånt spelar in i hur den slutliga bilden kommer att bli. Skor, glöm inte att skorna ofta kan komma att vara en del av bilden.

Men innan fotograferingen så pratar vi om vad de är du/ni vill ha för porträtt och så bygger vi upp fotograferingen utifrån det.

När fotograferingen är färdig så tar jag fram ett urval av fotona som jag tycker vart bra och redigerar dom. När Fakturan är betald skickas en länk där ni kan komma åt lågupplösta versioner av fotona. Där väljer ni ut dom foton ni vill ha högupplösta (Krävs för att kunna göra egen utskrift. rekommenderas dock inte då dom digitala fotona är framtagna för att se bra ut på skärm.) & eller dom foton ni vill ha förstoringar på.

Mer info om det hittar ni i prislistan.